چرخ گوشت ابزاری برای تبدیل کردن قطعات بزرگگوشت به قطعات ریز تر میباشد . این ماشین در نوع دستی و برقی یافت میگردد که امروزه نوع دستی آن بطور کامل منسوخ شده و فقط در کشورهایی با وضعیتاقتصادی ضعیف مانندکوبا،زیمبابوه،کره شمالی و در بخشهایی ازروسیه مصرف میشود.
تاریخچه
نیاز بشر به خوردن گوشت برای تأمینپروتئینهای لازم بدن،انسان را به اختراع وسایلی واداشت تا بتواند گوشت شکار خود را قطعه قطعه کند تابرای خوردن مناسبتر گردد. اما با گذشت زمان و تغییر نحوهٓ غذا خوردن واحتیاج بشر به تنوع غذایی، انسان به فکر اختراع وسیلهای افتاد تا بتواندبه کمک آن قطعات گوشت را ریزتر کند. در ابتدا از هاون برای این کاراستفاده میشد، بدینصورت که گوشت را در ظرفی توخالی میریختند و با ضرباتمتعدد و زیاد، اقدام به کوبیدن گوشت در این ظرف بهوسیلهٓ هاونگ میکردند؛اما بهدلیل هوشمندی انسان و میل به راحتی بیشتر، در اوایل قرن بیستم،یعنی قبل از جنگ جهانی اول، در کشورآلمان آشپزی ناشناس اقدام به ساخت وسیلهای کرد که با چرخاندن دستهٓ آن میتوانست گوشت را به حالت خمیری دربیاورد.
همانگونه که در شکل مشاهده میکنید، این وسیله بسیار ساده بوده و تنها از اجزا بسیار سادهای ساخته میشد.
که عبارتند از تیغه که از جنسفولاد ساخته میشده، میله جلو برنده که به حالت حلزونی ساخته شده و گوشت را بافشار به طرف تیغه هدایت میکرد قطعه بعدی فیلتر بوده که شامل ورقهای صافبا سطحی سوراخ سوراخ (متخلخل) است که محل خروج گوشت خمیر شده از دستگاهبوده است. قسمت دیگر محفظه اولیه گوشت است که دارای دهنه گشاد بوده و محلانداختن گوشت به داخل دستگاه محسوب میشود. اما بعد از جنگ جهانی دوم واستفاده از وسایل برقی به میزان گسترده اولین چرخ گوشت برقی توسط مختراع انآمریکایی ساخته و بطور گسترده وارد بازار جهانی شد بطوری که اولین چرخگوشت برقی توسط شرکت جنرال موتورز وارد بازار جهانی شد دارای قیمتی زیاد ،صدای بسیار بلند و بازده کمی بود اما با ورود کشور ژاپن به جمع تولیدکنندگان این وسیله با بازدهی بهتر و قیمت مناسب تر وارد هر خانهای دردنیا که داری برق بود شد.